"Att välja glädje"

En bok skriven av Kay Pollak. Jag läste den för nu ungefär ett år sedan. Men orden i boken finns med mig varje dag. Den är skriven på ett så uttryckligt sätt, man förstår verkligen varför och hur människan agerar som den gör i vissa situationer.
Varje människa väljer vilka känslor som den vill utspegla, och känna. Ingen annan har egentligen någon påverkan på andra, eller bör inte ha. För att beskriva det genomgående citatet "Att välja glädje", det är någonting som alla kan göra - i alla situationer. Man behöver inte nödvändigtvis bli arg eller frustrerad när någonting går fel, såvida man själv inte väljer att bli det. Det är faktiskt möjligt att se förargliga saker från positiva sidor, eller som jag ofta tänker; det var helt enkelt ödet. När saken redan är skedd så gör det ingen skillnad ifall du uttrycker dig ilsket. Därför är det ett bättre råd att ta djupa andetag och istället övertyga sig själv om att välja glädje. Det känns till en början störtlöjligt att försöka övertyga sig själv på det här viset. Men efter varje gång blir det enklare. Känslorna ger vika för vad du tänker. Det går att välja glädje.
- Se varje tillfälle som du vanligtvis känner frustration vid - som en utmaning.
- Kom ihåg att dina negativa känslor som du vanligtvis uttrycket i vissa situationer, inte har någon som helst påverkan då situationen är skedd.

Kommentarer

Jag tål all typ av kritik, så lämna gärna en liten kommentar i följande fält:

Namn:
Spara namn?

E-mail: (visas inte)

Adress till blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0