Frukosttips, någon?

Här händer inte mycket. Ledsen för tråkigt uppdatering. Dagens måltider har varit
mackor, frukt och uppvärmd mat idag = ingenting som var värt att fotografera och
lägga in här. Däremot så har jag börjat klura litet på hur jag skall lägga upp min
kost nu när skolan börjar om sisådär 2 veckor. Då är det lätt att det blir något hastigt
på morgonen och bara någon frukt till mellanmål. Inget fel med det, men skulle vara
kul att ha någonting att variera sig med. Vintern och våren som var levde jag så gott
som på fil och müsli till både frukost och kvällsmål. Lovely. Men något nytt vore
intressant! Så då är frågan, vad kan man hitta på för enkla och goda frukostalternativ?
- Kanske gröt är någonting att börja med?
- Smoothie finns ju, men det känns inte särskilt mättande..
- Sedan traditionella mackorna, men det blir lätt så enformigt..
- Något ägg skulle ju gå an, men då behövs något mer till..?
- Eller så lär jag återgå till den hederliga fil och müsli-varianten :'D
Sitter ni inne med något smarrigt förslag, skriv det vettja!
Fil tillsammans med en müsliblandning från risenta

Laxmacka

Hopp och hej! Jag råkar vara otroligt stressad och hinner därför inte med något riktigt inlägg idag, utan hinner bara som hastigast slänga upp en bild på dagens enkla lyxfrukost.
Bröd à la LCHF + ett rejält lager med varmrökt regnbågsfilé + kräftstjärtar = Yummie!

Sol-, mat- och livsglädje!

Skepp och hoj!
Glädjen håller i sig! Vet inte om det vädret, maten eller ren njutning av livet. Något är det i alla fall. Startade morgonen med att ro ut tillsammans med pappa och ta upp ett stort fiskenät som vi lade ut igår. Resulterade i 5 fina sikar! In i röken och på hårdbrödmackan tillsammans med kokt, skivat ägg. Gud så gott det var! Har annars bara legat nere vid vattnet och solat under dagen, har inte riktigt funnit energi till att göra så mycket annat. Men jag äro nöjd ändå. Mår toppen av att göra ingenting vissa dagar, bara njuta!
Middagen fick jag laga och äta i min ensamhet tyvärr. Men det gick snabbt och resultatet blev gott (Haha, underligt att jag alltid tycker det. Kanske är det egentligen äckligt, men jag övertygar mig själv om att smaken är bra - bara för att det är jag som har tillagat det?). Stekte en laxfilé snabbt, ca 4min på varje sida tillsammans med gröna bönor, skivade champinjoner och zucchini. Tillagat och färdigt på tallriken efter tio minuter, det är vad jag kallar lättsamt! Bara ett plus att det är nyttigt och välsmakande!
Nu måste här sovas, skall ju iväg upp och jobba i morgon. Förmodligen tar jag mig en tur till gymmet också! Åh, jag ser fram emot kommande dagar! Hoppas humöret och vädret hålls uppe och att allting rullar på som nu! {Bloggningen går framåt, kanske det kommer gå vägen ändå?}
GODNATT MED ER!

Buglursallad

God kväll, blir en sen uppdatering idag. Men bättre det än ingen, antar jag. Sitter här och läser igenom olika matbloggar. Blir så inspirerad varje gång, har lust att på nytt ställa mig i köket och laga till någonting. Dock är det sällan som mina försök till matlagning blir lika stiliga som andras.. Men goda är dem, det vill jag lova. Idag bjöd jag mamma och pappa på panerad torskfilé tillsammans med den här enkla bulgursalladen. Torsken var inte särskilt fotogenisk, så det blir bara en bild på salladen.

Kokt bulgur tillsammans med finhackad paprika, gurka, chili upplagd med tomat och gurka.

Gudomlig snabbmat i solen.

Det är inte många dagar som det i Jämtland är lämpligt grillväder, så det gäller minsann att passa på när tillfällena kommer. Här är en bild på en utav sommarens smaskiga middagar som jag tillagade åt pappa i sommarstugan. Grillad lax tillsammans med en stor portion sallad och vitlökssås. Enligt mitt tycke kan det inte bli mycket bättre än såhär. Möjligtvis med en eller annan grillad champinjon eller paprikabit. Lättlagat och kanongott!

En paus från livet

En månads uppehåll, från det mesta. Under tiden som det inte har hänt någonting alls i mitt liv - så har det hänt jättemycket. Under dagar då jag inte har gjort någonting, så har jag utvecklat ett dåligt beteende som har fått negativa effekter på mitt livssätt. Därför har jag inte riktigt haft möjlighet, eller motivation, till att uppdatera här. Förhoppningsvis väcks intresset upp snart igen. Så.. Ville bara göra en enkel uppdatering för att visa att jag ännu är vid liv! Hoppas att ni alla njuter av god mat och ledighet under sommaren!

Publicerar en bild på dagens frukost också.
En smarrig gröt gjord på 2dl kruskakli, 1dl havrgryn, 2dl vatten och färska jordgubbar på det!RSS 2.0